« Natuurlijk Spelen Plan wordt opgeknapt»

Gepubliceerd op 16-11-2022

In het Heiakkerpark bij de vijver is een aantal jaren geleden het Natuurlijk Spelen Plan gerealiseerd. Op dit moment wordt dit opgeknapt.


Het Natuurlijk Spelen Plan

Het Natuurlijk Spelen Plan was een initiatief van de Wijkraad en won in Brabant de wedstrijd ‘Kern met Pit’ van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. Kern met Pit was een wedstrijd waarbij bewonersgroepen werden uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren.

Natuurlijk spelen.jpg

Er werden een speelberg, een wilgentakkenhut, een uitkijktoren, loopgraven en een fort gerealiseerd. Boomstammen om over te klimmen en te klauteren en om mee te sjouwen en bouwen. Er is veel water in het park, met onder andere een sloot waar kinderen tot hun knieën in kunnen staan en zo naar beestjes kunnen vissen. De nadruk in het ontwerp ligt op het gebruik van natuurlijke materialen waardoor kinderen dicht bij huis de waarde van de natuur kunnen leren kennen. Het speelpark is bedoeld voor kinderen van vijf tot twaalf jaar.

Opknapbeurt

Zoals je hebt kunnen zien zijn de werkzaamheden voor een fikse opknapbeurt inmiddels gestart. Jammer genoeg zijn door omstandigheden in overleg met de gemeente en met Deurne doet 't de werkzaamheden een tijdje stil gelegd geweest. Maar inmiddels wordt er weer flink gewerkt.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

We zetten alles even op een rijtje:Speelplan 05.jpg

  • er komen nieuwe boomstammen;
  • bij de speelberg zijn enkele zitjes geplaatst;
  • er komen twee glijbanen en een zit-hut
  • bij het speelbos wordt het fort met boomstammen verstevigd;
  • daar zijn ook de boomstammen omgevormd tot bankjes;
  • nieuw is ook het vlinderlint dat momenteel wordt aangelegd.

Speelplan 06.jpg

Natuurlijk-spelen-plan-1668590481.jpg