« Oproep aan veteranen uit de Heiakker»

Gepubliceerd op 13-03-2024

De Stichting Veteranen Deurne (SVD) roept veteranen in de Heiakker op zich te melden. Ze kunnen zich dan aanmelden, ideeen delen en meehelpen en op de hoogte blijven van activiteiten in Deurne.


De Stichting Veteranen Deurne

Op 8 november 2021 is de Stichting Veteranen Deurne opgericht. De gemeente Deurne telt inmiddels 172 veteranen. Dit zijn militairen die deelgenomen hebben aan vredesoperaties overal ter wereld. Zij hebben getracht vrede en veiligheid te bewerkstelligen in o.a. in Nederlands-Indië, Korea, Nieuw-Guinea, Libanon, Cambodja, Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Turkije, Mali en Jordanië.

Activiteiten

De SVD heeft jaarlijks meerdere bijeenkomsten in ’t Hofke van Marijke. Daarnaast loopt een delegatie van de SVD op onze stichtingsdag de Sunset March

In de nabije toekomst gaan we een prominente plek krijgen in het 'Tuinpad van mijn vader park' voor het Witte Anjerperkje. In 2005 is de Witte Anjer in Nederland geïntroduceerd als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen. Studenten van het Huub van Doorne College hebben van de Witte Anjer acht ontwerpen gemaakt, waarvan er drie zijn doorgestuurd naar de stichting die het park aan gaat leggen.

Op 4 mei zijn we aanwezig bij diverse Dodenherdenkingen in de gemeente Deurne en samen met de gemeente Deurne wordt er op 21 september 2024 weer een Veteranendag georganiseerd.

Aanmelden

Veteranen die zich willen aanmelden, willen helpen of ideeën hebben, kunnen zij zich opgeven bij de secretaris: secretaris@veteranendeurne.nl 

SVD-Horizontaal-RGB-Medium-1710326371.jpg
Bevrijdingsvuur-8-1-300x203-1710326371.jpg