« Mooiste pad van de Heiakker de nek om gedraaid?»

Gepubliceerd op 19-01-2023

Het Heiakkerpad tussen Slotgracht/Vliersingel en de vijver was wellicht wel het mooiste deel van het hele Heiakkerpad. Het ligt nu op de schop. Iemand een idee waarom?


Zonde, zonde...

Het pad is ooit aangeplant met een soort wilde roos. En die bloeide volop. Duizenden bloemen en maandenlang. Daarna werden we verblijd met prachtige bottels. Vogels en insecten konden zich tussen de weelderige planten goed schuilen. In januari is er echter de schop in gezet. Of beter gezegd: er is een graafmachine zijn gang gegaan. Alle beplanting is (tot nu toe) aan één kant weggehaald en er zijn bomen voor in de plaats gekomen. De redactie heeft geen idee waarom.

Het zal wel ergens goed voor zijn

Misschien zat er een ziekte in of leidde de planten tot een of andere overlast. Geen idee. De redactie hoort graag hoe het precies zit. Het vermoeden bestaat dat er bomen over waren, of dat er door een kapvergunning elders bomen aangeplant moeten worden. Of zal dit weer wat onderhoudsgeld besparen?

Het kan ook passen bij andere plannen waarvan we niet op de hoogte zijn. Want op hetzelfde moment zijn er ook bomen aangeplant langs de Vlier ter hoogte van de Vliersingel richting Sleutelbloem

Geef je even een seintje als je weet hoe het zit?

Heiakkerpad-slotgracht-1674122470.jpg
Vliersingel-Sleutelbloem-bomen-aanplant-1674122455.jpg